Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 911 7501

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Hogyan mossunk fogat? A fogmosás helyes technikája


1. Mosd a főétkezések után

Az ápolt fogak és friss lehelet titka a rendszeres fogmosás. Nem azt mondjuk, hogy egy nap tizenhatszor állj neki fogat mosni, hiszen azzal inkább ártatsz az ínyednek és a fogzománcnak, de a főétkezések után nem árt egy alapos tisztítás. Persze azok, akiknek valamilyen fogbetegségük van vagy fogszabályzót viselnek, kivételek ez alól: nekik ajánlott naponta többször, akár négyszer is fogat mosni. Fontos, hogy ne használj túl kemény fogkefét, mert azzal felsértheted az ínyedet.

2. Figyelj a mozdulatokra

Az sem mindegy, hogy mosod a fogaidat. Haladj az ínyed felől a fogak éle felé, körkörös mozdulatokkal tisztíts. Ügyelj arra, hogy ne nyomd erősen a fogkefét a fogaidra, nehogy felsértsd az ínyedet.

3. Cseréld le gyakran a fogkeféd

Bármennyire is ragaszkodsz a fogkefédhez, negyedévenként nem árt újra cserélni. Ilyenkor ugyanis már a kefék szálai nem higiénikusak. Ugyanez vonatkozik az elektromos vagy elemmel működő fogkefékre is, azoknak a fejét is célszerű háromhavonta újra cserélni.

4. Kicsi, nagy vagy közepes?

Bizonyára te is láttad már a drogériákban, milyen sokféle fogkefe létezik. Vannak nagyobb, közepes és kisebb fejű kefék is, lágy és kemény szálerősségűek. A fogorvosok szerint a kisfejű fogkefe a legjobb, mert azzal valamennyi fog külső és belső felülete könnyen elérhető. A kemény szálerősségű fogkefét cseréld inkább lágyra, így elkerülheted az ínyvérzést és az ínybántalmakat.

5. Szájvíz és fogselyem

A legtöbben azért nem használnak fogselymet, mert időigényes és hosszas babrálás helyett inkább félreteszik. Pedig naponta legalább egyszer, lehetőleg lefekvés előtt érdemes fogselymet használni – ezzel ugyanis olyan helyekre is be tudsz férkőzni, ahova a fogkeféddel nem. Hogy minél tovább megőrizhesd fogaid egészségét, használj szájvizet is. Ma már számtalan ízesítésű termék közül választhatsz, próbáld ki őket!


Visszahívást kérek


Jókai Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem