Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 911 7501

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Hollywoodi mosolytervezés

 
Még a leginnovatívabb fehérítő technikákkal vagy a hagyományos fogpótlásokkal sem lehet elérni azt a tökéletes, hófehér fogsort, amellyel a sztárok büszkélkedhetnek. Sharon Stone, Catherine Zeta-Jones, sőt Victoria Beckham is a porcelán héjnak köszönheti gyönyörű mosolyát. Ma már azonban nem kell sztárnak lenni ahhoz, hogy megengedhessük magunknak a hibátlan fogsor luxusát.
 
Hollywoodi mosolytervezés
 
A porcelán héj az esztétikai fogászat legelegánsabb vívmánya. Tulajdonképpen a fog külső felszínére felhelyezett vékony, nagy szilárdságú porcelánréteg, amellyel a fogorvos természetes hatású, egyenletes és ragyogó mosolyt tud létrehozni. A technikának köszönhetően a kisebb formai hibák, elszíneződések és esztétikai hibák rövid időn belül, minimális foganyag-veszteséggel megszüntethetők. 
 
A porcelán héj számos problémára nyújt megoldást. Főként a frontfogaknál szokták alkalmazni: letört, elcsavarodott, repedt, sérült, vagy esztétikailag zavaró eseteknél, például túl rövid fogaknál. Gyökérkezelés után is alkalmazható, amennyiben az elszíneződött fog belső fogfehérítéssel nem gyógyítható. A technológiát a fogszabályzás alternatívájaként is emlegetik, hiszen egy-két ülés alatt tökéletesen egyenes fogsor érhető el vele. 
 
Hogyan zajlik a kezelés?
 
A porcelán héj készítése általában két ülésben történik. Az első alkalommal a fog külső zománcrétegét kell eltávolítani 0,5-1 milliméternyi rétegben. A csiszolás után következik a lenyomatvétel, amire a fogtechnikus elkészíti a porcelán héjat. Az első kezelés az ideiglenes héjak felrakásával végződik. A héjpróba során lehetőség van a szín és a forma korrekciójára. Ha a fogpótlás tökéletesen illeszkedik a többi foghoz, végleges beragasztásra kerül. Ez foganként körülbelül 40 percet vesz igénybe. 
 
Gondos szájápolás mellett a héjak megőrzik eredeti színüket. Rossz szájhigiénia, illetve helytelen életmód hatására megjelenhet lepedék a fogpótláson, ám ez a fogkő-eltávolítás során eltávolítható. Érdemes tudni azonban, hogy a kerámia héj színe utólagosan fogfehérítő eljárással már nem módosítható. A kerámia héj felhelyezése irreverzibilis folyamat, azaz nem visszafordítható.  
 
A hollywoodi mosoly legnagyobb előnye, hogy nem kell a fogat teljesen körbecsiszolni, eltávolítva ezzel rengeteg értékes foganyagot, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség. A lehető legkevesebb zománcveszteséggel járó, vékony kerámiahéjakat főleg frontfogaknál érdemes használni. A technika további előnye, hogy fémmentes, ezért fémallergiás pácienseknél is alkalmazható.
 
 
A kezelés teljesen fájdalommentes, nem kell tehát tartani tőle. Ráadásul a héj akár egyetlen fogon is működik, vagy akár egész mosolyunkat újjávarázsolhatjuk vele. 

Visszahívást kérek


Jókai Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem