Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 911 7501

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Panoráma röntgen fontossága a fogászatban

A panoráma röntgen egy profin felszerelt rendelő, kiemelkedő része, amely nagy segítséget nyújt a fogorvosoknak meghatározni a kezelés menetét. A hagyományos kis fogászati röntgen csak egy-két fogról tud felvételt készíteni, addig a panoráma röntgen az egész fogsor állapotáról ad átfogó információt.

Nélkülözhetetlen a szájsebészeti beavatkozások előtt, a fogszabályzó kezelések előtt, a góckutatás esetében vagy a fog implantáció során, illetve tömés, gyökérkezelés előtt is.

A panoráma röntgenfelvétellel a korábbi fogászati beavatkozások hibáit is meg tudjuk állapítani, ha szükséges az adott problémát kezelni is tudjuk.

A fogínyvérzés, a fogínysorvadás okai is felderíthetőek, valamint a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről vagy akár a bölcsességfogakról is fontos információkat adhat egy panoráma röntgen felvétel.

A panoráma röntgen felvétellel a különböző szájüregi rákok szűrése is megoldható, hiszen a kóros elváltozásokat is meg lehet általa állapítani.

Terhesség, szoptatás ideje alatt röntgen készítés:

Terhesség alatt a fejlődő magzat a sugárzásra érzékenyen reagálhat, a várandósság korai fázisában akár fejlődési rendellenességet is okozhat.

A terhesség tervezése előtt érdemes ellátogatni fogorvoshoz, hogy teljes körűen rendbe hozza fogait.

A terhesség alatt romlásnak indulhatnak a fogak, aminek oka, hogy a kismama hormonháztartása jelentősen megváltozik. Amennyiben fogászati kezelésre van szüksége a terhesség alatt, olyan fogorvost érdemes keresni, aki fájdalommentesen kezel. Ebben az esetben a fogászati kezelések előtt a fogorvost mindenképp tájékoztatni kell a várandósságról.

A nagyobb fogászati kezeléseket lehetőség szerint a terhesség és a szoptatás utáni időkben érdemes elvégezni, mert lehet, hogy egy fogpótlás vagy gyökérkezelés esetében kialakuló gyulladás miatt antibiotikum szedését rendeli el a fogorvos, amelynek következtében a baba szoptatását félbe kell hagyni.


Visszahívást kérek


Jókai Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem