Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 911 7501

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Mi a digitális mosolytervezés és milyen előnyei vannak?

A digitális mosolytervezés egy speciális orvosi szoftver segítségével történik. A szolgáltatás óriási előnye, hogy a páciens és az orvos közösen tervezheti meg és láthatja előre a végeredményt. Ez azt jelenti, hogy a tervezési fázisban lehetőség van pácienseinknek a saját ízlésük, elképzelésük szerint alakítani a végeredményt. A kontrollálhatóság ráadásul a költségekre is vonatkozik, hiszen a pontos kezelési tervet szintén egyeztetjük pácienseinkkel.

Digitális mosolytervezés

A tervezés során minden egyes apró részletre kitérünk, akár eredeti mosoly rekonstrukcióról van szó, akár az eredetitől eltérő mosolyról. Az egyik kiemelkedő előnye tehát, hogy a páciensnek be tudjuk mutatni a kezelés várható kimenetelét, azaz láthatja a jövőbeli mosolyát még a kezelés megkezdése előtt.

Hogyan is zajlik a mosolytervezés?

Fotódokumentáció

Nagy felbontású digitális képek és panoráma röntgen sorozatát készítjük el, hogy pontos ismereteket szerezzünk az arc- és a fogak arányáról. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megítéljük a fogak, az íny, az ajkak és az arc pozíciós viszonyát, valamint a különböző érzelmek arckifejezéseit.

Importálás a szoftverbe

A fotók, az elemzések és a röntgenképek átkerülnek a programba, és láthatóvá válnak a képernyőn.

Digitális Tervezés

Digitális Tervezés - Digitális mosolytervezés

Ezután megvizsgáljuk az eredményeket, és meghatározzuk a kezdeti helyzetet. Ezt követően egy javaslatot dolgozunk ki a számítógépen, és a meglévő helyzet lehetséges változataként jelenik meg. Mostantól a szín, az alak és a design megváltoztatható, amíg megtaláljuk a kívánt megoldást. Ezután a tervezési adatok alapján létrehozhatunk egy prototípust a fogtechnikai laboratóriumban.

Wax-up - modellgyártás a fogtechnikai laboratóriumban

A fogtechnikus átviszi a digitális adatokat egy modellre. Modellezi a kívánt helyreállítást, speciális viasszal egy gipszmodellre, és elvégzi a tervezett korrekciókat.

A prototípust láthatja a páciens? Hogyan képzeljük ezt el?

Igen, abszolút. Ezt követően a viaszos megoldás átformálható: a viaszmodellből kapott fogformát átviszik a fogszínű műanyag héjakra. Ezeket a műanyag fogakat azután a természetes fogakhoz rögzítik és “rápróbálják”. Így alaposan tesztelhetjük az új fogakat, a végső gyártás előtt, és ha szükséges, kijavíthatjuk/módosíthatjuk azokat.
 
Látható a kiindulási helyzet és a várható eredmény?
 
A mosolytervezés utolsó fázisában a páciens láthatja a jelenlegi és a tervezett helyzetet.
Ha a páciens az árajánlatot elfogadja, akkor megkezdődik az a kezeléssorozat, amelynek végeredménye megegyezik majd a mosolytervezés során elkészült tervekkel.
 
 

Visszahívást kérek


Jókai Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem