Rendelőnk telefonszáma: +36 20 911 7501

Foglaljon időpontot!

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen:
+36 20 435 7116

Foglaljon időpontot!

Mi a digitális mosolytervezés és milyen előnyei vannak?

A digitális mosolytervezés egy speciális orvosi szoftver segítségével történik. A szolgáltatás óriási előnye, hogy a páciens és az orvos közösen tervezheti meg és láthatja előre a végeredményt. Ez azt jelenti, hogy a tervezési fázisban lehetőség van pácienseinknek a saját ízlésük, elképzelésük szerint alakítani a végeredményt. A kontrollálhatóság ráadásul a költségekre is vonatkozik, hiszen a pontos kezelési tervet szintén egyeztetjük pácienseinkkel.

Digitális mosolytervezés

A tervezés során minden egyes apró részletre kitérünk, akár eredeti mosoly rekonstrukcióról van szó, akár az eredetitől eltérő mosolyról. Az egyik kiemelkedő előnye tehát, hogy a páciensnek be tudjuk mutatni a kezelés várható kimenetelét, azaz láthatja a jövőbeli mosolyát még a kezelés megkezdése előtt.

Hogyan is zajlik a mosolytervezés?

Fotódokumentáció

Nagy felbontású digitális képek és panoráma röntgen sorozatát készítjük el, hogy pontos ismereteket szerezzünk az arc- és a fogak arányáról. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megítéljük a fogak, az íny, az ajkak és az arc pozíciós viszonyát, valamint a különböző érzelmek arckifejezéseit.

Importálás a szoftverbe

A fotók, az elemzések és a röntgenképek átkerülnek a programba, és láthatóvá válnak a képernyőn.

Digitális Tervezés

Digitális Tervezés - Digitális mosolytervezés

Ezután megvizsgáljuk az eredményeket, és meghatározzuk a kezdeti helyzetet. Ezt követően egy javaslatot dolgozunk ki a számítógépen, és a meglévő helyzet lehetséges változataként jelenik meg. Mostantól a szín, az alak és a design megváltoztatható, amíg megtaláljuk a kívánt megoldást. Ezután a tervezési adatok alapján létrehozhatunk egy prototípust a fogtechnikai laboratóriumban.

Wax-up - modellgyártás a fogtechnikai laboratóriumban

A fogtechnikus átviszi a digitális adatokat egy modellre. Modellezi a kívánt helyreállítást, speciális viasszal egy gipszmodellre, és elvégzi a tervezett korrekciókat.

A prototípust láthatja a páciens? Hogyan képzeljük ezt el?

Igen, abszolút. Ezt követően a viaszos megoldás átformálható: a viaszmodellből kapott fogformát átviszik a fogszínű műanyag héjakra. Ezeket a műanyag fogakat azután a természetes fogakhoz rögzítik és “rápróbálják”. Így alaposan tesztelhetjük az új fogakat, a végső gyártás előtt, és ha szükséges, kijavíthatjuk/módosíthatjuk azokat.
 
Látható a kiindulási helyzet és a várható eredmény?
 
A mosolytervezés utolsó fázisában a páciens láthatja a jelenlegi és a tervezett helyzetet.
Ha a páciens az árajánlatot elfogadja, akkor megkezdődik az a kezeléssorozat, amelynek végeredménye megegyezik majd a mosolytervezés során elkészült tervekkel.
 
 

Jókai Dental fogászati szakrendelő