Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 911 7501

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Érzékeny fogak ellen

Fogainkra nem csak az édes vagy sós, hideg vagy meleg ételek-italok fogyasztása van hatással, de a fogkefével történő erős dörzsölés sem tesz jót nekik.

Ha nem megfelelő a fogmosási technikánk, akkor az íny visszahúzódhat, emiatt szabaddá válhat a zománc-cement terület ez okozhatja az érzékenységet.

Ha a továbbiakban is erősen dörzsöljük a fogat, a cement kopni kezd, a fogíny ezáltal begyulladhat, ami következtében már csak gyökérkezeléssel menthető meg a fog.

Ha fogmosás közben kellemetlenséget esetleg fájdalmat érzünk, dörzsölés vagy hideg-meleg víz hatására, semmi esetre se az legyen a probléma megoldása, hogy kevesebbszer mosunk fogat, mert ezzel még tovább rontjuk fogaink állapotát.

Első körben a fogmosási technikán érdemes változtatni.

A tünetek enyhítésére általában speciális fogkrém, szájöblítő illetve fluorid tartalmú lakk javasolt, amit a fogorvos ír fel. Érdemes a fogkefét gyakrabban cserélni, az erős sörtés kefe helyett a puha sörtéjű alkalmasabb, ha ilyen problémával küzdünk.

Egy fogkefét maximum 3 hónapig ajánlott használni, mivel ennyi idő elteltével a sörték szétállnak és emiatt felsérthetik az fogínyt.

Naponta kétszer törekedjünk az alapos, de kíméletes fogmosásra.

A kezdeti tünetek hátterében lehetnek más jellegű betegségek is, ezért érdemes minél hamarabb fogorvoshoz fordulni az érzékeny fog problémájával.


Visszahívást kérek


Jókai Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem