Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 911 7501

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Tévhitek a szájápolással kapcsolatosan

„ A rossz fogakat örököljük.”

Nem teljesen igaz ez az állítás. Minden ember a saját fogainak az egészségéért felel. Örökletes maximum a fogszuvasodás elleni védekezőképesség lehet. Ha a legjobb géneket is örököltük, akkor is tönkre mehetnek a fogaink, ha nem ápoljuk megfelelően őket és nem látogatjuk rendszeresen, félévente fogorvost.

„Az alapos fogmosás az erős dörzsölést jelenti...”

Egyáltalán nem helyes, sőt pont, hogy káros lehet. Ha túl erősen vagy túl erős sörtéjű fogkefével mossuk fogainkat fennáll annak a veszélye, hogy a fogzománc bizonyos helyeken elvékonyodik, egy idő múlva akár le is kopik, ezáltal megsérülhet a fogíny, majd visszahúzódik és a fognyak szabadon marad. Ebből adódóan elsőként fognyaki érzékenység alakulhat ki, ennek kialakulása csak idő kérdése.

„A tejfogakat nem kell rendesen ápolni, úgyis kiesnek.”

Ez az állítás sem állja meg a helyét. Kiemelkedően fontos, hogy a tejfogakat is rendszeresen ápoljuk, egészségesen tartsuk. Ha a tejfogak rosszak, már a maradó fogak is rosszul fejlődhetnek és ezek egészsége a rágást illetve a hangképzést is befolyásolhatják a jövőben. Tehát a tiszta beszéd elengedhetetlen eszköze az egészséges és ép fogsor. Az idő előtt elvesztett tejfog a maradó fogazat torlódásához, deformálódásához vezethet. A tejfogak megfelelő ápolásával ez megelőzhető. A tejfogakat emiatt ugyanúgy ápolni kell, mint a maradó fogazatot.


Visszahívást kérek


Jókai Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem